مقاوم سازی، طراحی و ساخت علمک های کامپوزیتی توسط گروه مهندسی مکانیک

مقاوم سازی علمکها در مقابل بارهای ناگهانی توسط جناب آقای دکتر رضوی

طراحی و ساخت علمکهای گاز پلیمری مقاوم در برابر زلزله از جمله پروژه های پژوهشی است که گروه مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی به ثمر رسانیده است. کارفرما این پروژه شرکت ملی گاز ایران است. مجری پروژه اقای دکتر سید مرتضی رضوی عضو هیت علمی و استادیار گروه مکانیک دانشگاه در خصوص این پروژه افزود: با توجه به توسعه کامپوزیتها و همچنین دغدغه ای که شرکت گاز در خصوص مقاوم سازی علمکها در مقابل بارهای ناگهانی داشت این پروژه به سفارش شرکت گاز انجام گردید که طراحی و ساخت ان یکسال به طول انجامید. در این پروژه سه سناریو طراحی شد از جمله طراحی علمک تمام کامپوزیتی، طراحی علمک موجود فلزی تقویت شده با کامپوزیت، طراحی علمک با ضخامت کمتر فلزی و تقویت شده با کامپوزیت. همچنین در ادامه و در فاز دوم، ضمن طراحی با لایه چینی های مختلف بهینه ترین طراحی انتخاب گردید و ساخت آن انجام شد که در نهایت پس از انجام ازمایشات مختلف مورد تایید کارفرما و ناظرین دانشگاهی معتمد کارفرما قرار گرفت. امید است در ادامه تولید در مقیاس نیمه صنعتی و نهایتا تولید انبوه آن انجام پذیرد که این‌ مهم گامی ارزنده در جهت پیشرفت کشور و دانشگاه می باشد. از نکات برجسته این پروژه حمایت مسولین شرکت ملی گاز در جهت توسعه نتایج این پروژه و تجاری سازی آن است.