آزمایشگاه مبانی مهندسی برق

آزمایشگاه مبانی مهندسی برق

هدف از آزمایشگاه مبانی برق آشنایی عملی با تجهیزات الکتریکی نظیر موتورها و ژنراتور های DC و AC، ترانسفورمر و همچنین سیستم برق تک فاز و سیستم برق سه فاز و نحوه اتصال آنها است. سرفصل های مباحث این آزمایشگاه شامل ژنراتور تحریک مستقل، موتور القایی سه فاز، ژنراتور شنت، ژنراتور کمپوند، ژنراتور سنکرون، موتور DC تحریک مستقل، موتور شنت، ترانسفورمر تکفاز و ترانسفورماتورهای سه فاز است که در میزهای مجزا قرار گرفته اند. همچنین، در هر میز آزمایش علاوه بر تجهیزات اندازه گیری نظیر ولت متر و آمپر متر یک سری لامپ جهت بارگیری از ماشین های الکتریکی تعبیه شده است. آزمایشگاه مبانی برق دانشگاه علم و فرهنگ در طبقه منفی پنج کلاس ۵۰۲ قرار دارد.

تجهیزات و دستگاههای موجود در این آزمایشگاه در ذیل آورده شده است. در این آزمایشگاه هر موتور به صورت مکانیکی با یک ژنراتور کوپل شده است:

1- میز آزمایش موتور القایی - ژنراتور تحریک مستقل

۲- میز آزمایش ژنراتور شنت - موتور تحریک مستقل